Verdens hyggeligste cykelløb

Den 2. juli kl. 9.00 – 12.00 kan alle københavnere og gæster​ hoppe på cyklen og deltage i verdens hyggeligste cykelløb. Kør på den officielle enkeltstartsrute sammen med venner og familie, og oplev en bilfri by klædt i gult.

Det er gratis at være med, og kræver ingen tilmelding. 

 

13 km i gult

Med Tour de København får du en unik mulighed for, at opleve den officielle enkeltstartsrute, klædt i gult. Du bestemmer selv hvor din tur starter og slutter. Du kan køre alle 13 km, eller hoppe af eller på 12 steder i byen.

SE RUTEN HER

10.000 gratis t-shirts

Få den officielle Tour de København t-shirt til åbningen af Tour de København på Edel Sauntes Alle kl. 9.00, eller hent den i Fælledparken ved FestiVélo efter din tur på ruten. T-shirten er gratis, og uddeles i samarbejde med Novo Nordisk.

Løb i løbet

Udover at du selv kan cykle en tur på ruten, vil der på dagen være en række særlige “løb i løbet”, hvor Københavns Kommune i samarbejde med en lang række partnere hylder foreningslivet, hverdagscykelisterne, det aktive seniorliv og byens mangfoldighed. Løbende skydes i gang fra Edel Sauntes Alle i Fælledparken.

Kl. 8.00 - Klubetapen (Kræver tilmelding)

Inden den officielle åbning tyvstarter Tour de København med en Klubetape fra kl. 8.00 – 9.00.  Klubetapen er skabt i samarbejde med Dansk Cykle Union og DGI Hovedstaden og er en hyldest til de organiserede cykelklubber, foreninger og fællesskaber, som har været med til at forme kærligheden til cykling hos mange af de danske cykelprofiler, og som sikrer unikke fællesskabet omkring cykelsporten. I dette tidsrum er ruten kun åben for tilmeldte deltagere fra inviterede cykelklubber.

  • Der køres ca. 25 km/t. Farten reguleres af en løbsbiler fra Skoda.
  • Ruten er 13 km lang, og der køres én omgang
  • Deltagerne sendes afsted i grupper på 100 – 200 ryttere
  • Start og mål på Edel Sauntes Allé i Fælledparken
  • Ruten vil være fuldt afspærret med hegne, og hop on/ hop punkter vil være lukkede.

Er du medlem af en cykelklub, og vil I gerne høre mere om hvordan I kan deltage i Klubetapen, så skriv til os på tour@kk.dk. 

Kl. 9.00 - Officiel åbning

Tour de København åbner officielt kl. 9.00 med en hyldest til hverdagscyklismen. På Edel Sauntes Alle ved Fælledparken, vil der være åbningstaler, startskud og gul feststemning, når vi skyder Tour de København i gang med et brag, sammen med op imod 500 hverdagscyklister. Alle er inviteret til at komme og være med til den officielle åbning af Tour de København. Alle rutens hop on punkter vil åbne kl. 9.00.

kl. 10.00 - Senioretapen

København er en cykelby for alle – det viser vi med Senioretapen, hvor ældre københavnere får mulighed for at tage del i Tour de France-festen. Her er plads til alle – også pårørende som kan cykle med eller stå langs ruten og heppe. Forrest i feltet vil ligge en række røde rickshaws, som til dagligt er i brug på byens plejehjem og aktivitetscentre. Op mod 600 cyklister vil indtage ruten i et stille og roligt tempo og vise, at cykling ikke har nogen alder. 

Senioretapen skydes i gang af sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Kl. 11.00 - Mangfoldighedsløbet

Som en del af Tour de København står Hverdagsaktivisterne fra Socialforvaltningen bag en unik etape i mangfoldighedens navn. Mangfoldighed er de områder, hvor vi alle er forskellige – synligt såvel som usynligt – og med Mangfoldighedsløbet omfavner vi byens og københavnernes forskelligheder og sætter fokus, at København er en mangfoldig by med plads til alle. Mangfoldighedsløbet er netop for alle og derfor inviteres alle københavnere – også københavnere med handicap og udsatte og sårbare københavnere, foreninger, organisationer, bosteder mv. – til at tage del i den gule folkefest i mangfoldighedens navn. Vi glæder os til at se jer til ét stort mangfoldigt cykelfællesskab!

De første 300 tilmeldte deltagere i Mangfoldighedsløbet vil få tilbudt en goodiebag med en t-shirt, drikkedunk og andre cykelremedier. Hvis du vil tilmelde dig Mangfoldighedsløbet og dermed sikre dig en goodiebag, eller hvis du har spørgsmål, skal du kontakte Camilla Køhler Karlsson på FE2L@kk.dk.

Mangfoldighedsløbet skydes i gang af socialborgmester Karina Vestergård Madsen kl. 11:00.

Vær’ med til at åbne Tour de København – og vind en drikkedunk!

Tour de København skydes i gang kl. 9.00 med et officielt åbnings arrangement på Edel Sauntes Alle ved FestiVélo. Og DU er inviteret! Tilmeld dig her, og vær med i konkurrencen om to drikkedunke – én til dig og én til den du tager med under armen til den officielle åbning af Tour de København.

FestiVélo

Tag del i den store Tour de France-fest, når flere end 20.000 københavnere og gæster fejrer verdens bedste cykelby i Fælledparken. Oplev enkeltstarten, Grand Départ, på byens største storskærm. Prøv kræfter med sjove cykel- og motionsaktiviteter for børn i alle aldre. Nyd musik og underholdning fra scenen. Og fyld mave og gane med god mad og kolde drikke.

Mød Cykelmyggen Egon og Dansemyggen Dagmar

Mød dem på ruten eller hop af cyklen og se dem lave seje cykeltricks og smukke piruetter.

Kl. 10.00 Kongens Nytorv
Kl. 11.00 Rådhuspladsen
Kl. 13.00 Trafiklegepladsen i Fælledparken

Foreninger og virksomheder

Med fællesskabet og oplevelsen i fokus, inviterer vi byens foreninger, organisationer, virksomheder og klubber til at tage del i den gule folkefest. Kør ruten sammen eller være med til at skabe en festlig ramme for deltagere og publikum langs ruten. 

Lej en cykel

Mangler du en cykel til Tour de København? Frygt ikke, der er er rig mulighed for at leje cykler i København. På Visit Copenhagens hjemmeside, finder du en guide til byens cykeludlejning.

Helt ekstraordinært tilbyder Donkey Republic 60 minutters gratis cykelleje, til dig der skal køre Tour de København. Download appen og brug discount koden: Dailyhero.

FAQ

Åbningstider

Ruten åbner kl. 9.00 hvor alle 12 hop on punkter åbnes. Hop on punkterne lukkes kl. 12.00, og de sidste ryttere guides væk fra ruten kl. 12.30.

Trafik

Afviklingen af Tour de København, vil medføre trafikale ændringer i København.

www.letourcph.dk/trafik/kbh har vi samlet al trafikinformation og et interaktivt trafikkort, hvor du for hver enkelt dag under Tour de France ugen kan finde præcis information om, hvilke gader der er spærret, hvor du kan krydse ruten, og hvor der er forbud mod standsning og parkering.

Under afviklingen af Tour de København vil veje være afspærret og trafiksluserne lukket mellem kl. 07.30 – 12.30. Gangpassagerne vil være åbne hele dagen. Alle vejafspærringer forventes at være ophævet lørdag den 2. juli kl. 16.00.

Færdsel på ruten

Ruten er ensrettet og spærret for alt anden trafik. For at sikre en god oplevelse for alle, opfordres der til at vise hensyn på ruten og følge de tre gode råd:

  1. Orienterer dig på ruten og giver tegn ved opbremsning
  2. Hold til højre når det er muligt
  3. Kør med cykelhjelm

Vi vil løbende sikre at der plads til alle på ruten. Fordelt på ruten vil der være frivillige og officials, der sørger for en tryg oplevelse for alle. Skulle der blive udvist hensynsløs kørsel, vil de pågældende blive bedt om at forlade ruten.

Fotooptagelser

Der vil blive foretaget foto- og videooptagelser under Tour de København. Alle gæster har ved deltagelse accepteret, at de kan optræde i foto- og videooptagelser, som efterfølgende kan anvendes til markedsføringsformål af events i København. 

Pressemateriale

Her kan du hente den fulde Tour de København pressemeddelelse. Ved spørgsmål kontakt venligst presseansvarlig Mads Skov Hendrich, Københavns Kommune, 2913 9995, ru61@kk.dk.

English

For more information about how you can experience the Tour de France in Copenhagen, and your change to join Tour de Copenhagen and ride on the official time-trial stage on July 2nd, please visit VisitCopenhagen.

Generelt
Mikkel Zinck Schrøder
Presse
Mads Skov Hendrich